Житель Дунаєвець перерахував шахраям більше 18 000 грн намагаючись придбати продукти в інтернеті

Купівля товарів через інтернет, винайм житла, працевлаштування за кордоном та проблеми з безпекою банківського рахунку — під такими приводами шахраї ошукували жителів Хмельниччини. Загалом минулої доби до поліції надійшло 4 заяви про факти вчинення шахрайств.

Так, 44-річний житель Дунаєвець втратив 18 з половиною тисяч гривень, намагаючись придбати продовольчі товари на одному із інтернет-сайтів.

19-річна хмельничанка перерахувала 3 тисячі гривень за винайм, як виявилось, неіснуючого житла. Оголошення про оренду теж знайшла на одному із сайтів. А 24-річна жителька Хмельницького втратила 6 тисяч гривень, намагаючись працевлаштуватись за кордоном. Оголошення про сприяння у цьому процесі потерпіла знайшла в одній із соціальних мереж.

До 62-річної шепетівчанки зателефонувала невстановлена особа і, представившись працівником служби безпеки банку, випитала реквізити картки і зняла з неї 1454 гривні.

За усіма фактами шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі встановлюють усі обставини подій та принагідно закликають громадян бути обережними і купувати товари та послуги тільки у перевірених осіб. Ну, і звісно ж, не довіряти псевдобанкірам. Пам’ятайте: якщо з вашою карткою щось не так — для вирішення питання вас запросять у найближче банківське відділення. По телефону такі проблеми не вирішуються.

За інформацією СК поліції Хмельницької області.

2ogoloshenya