Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Чергують там представники одразу декількох служб.

На кордоні Чернівецької та Хмельницької областей, у селі Жванець Кам’янець-Подільського району встановили цілодобовий блокпост. За словами заступника начальника Кам'янець-Подільського міського віддіу поліції Юрія Плюти, на блокпості цілодобово чергують два представники поліції, представник Держслужби надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби та медики.

«Блокпост у селі Жванець – це стратегічне місце, адже тут не тільки кордон Хмельницької та Чернівецької областей, але й неподалік об'їзна дорога із Тернопільської. Зазначу, що такий самий блокпост встановлено і зі сторонни Чернівецької області. Його задача – виявити носіїв і запобігти поширенню коронавірусної інфекції. Для цього вибірково зупиняють автомобілі і роблять температурний скрініг дистанційним термометром, який наддала міська рада. Поки що, за добу роботи, не було виявлено людей, у кого були б температурні, або інші зовнішні показники, які б свідчили про наявність вірусу», – каже Юрій Михайлович.

Поряд із блокпостом розташована Жванецька амбулаторія, тому, в разі виявлення людей із явними ознаками – почервоніння обличчя, висока температура – їх розміщатимуть в амбулаторії і вже медики прийматимуть рішення, як діяти далі.

Представники служб чергують на блокпості цілодобово, по змінах. Як запевнив представник поліції, вони забезпечені відповідними засобами захисту.

Що ж до блокпостів на кордонах Хмельниччини з іншими областями – Житомирською, Тернопільською та Вінницькою – поки що там вони не встановлені.

Голова Сатанівської громади Альберт Собков зазначив, що поки підстав не було і рішення районної комісії ТЕБ і НС також відповідного не було. Однак Альберт Іванович припустив, що у найближчий час може бути оголошено надзвичайну ситуацію і тоді такі блокпости точно будуть встановлені.

Представники Полонської громади також зазначили, що встановлення відповідного блокпосту це лише питання часу.

Джерело.

2ogoloshenya