Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Нові подробиці повідомили в ДБР.  За їхніми даними, пішоходи перетинали проїжджу частину у невстановленому місці. Водій пройшов обстеження на “Драгері”.

Керівництво територіального управління Державного бюро розслідувань скликало прес-конференцію. На ній розповіли подробиці аварії, яка сталася напередодні вночі біля села Прибузького (раніше Червона Зірка). Там загинуло двоє пішоходів. 46-річний чоловік та, за попередніми даними, 36-річна жінка. На них скоїв наїзд співробітник СБУ у Хмельницькому. 

За словами заступника директора Хмельницького ДБР Сергія Кушніра, виклик про аварію надійшов на телефон чергового слідчого. Йому повідомили, що близько 20:10 на автодорозі Вінниця-Хмельницький в селі Прибузьке сталася ДТП. 

На місце події виїхали слідчі ДБР. Було встановлено, що співробітник Служби Безпеки України, керуючи автомобілем “Daewoo Lanos” допустив наїзд на двох пішоходів. Це чоловік і жінка, які в результаті наїзду загинули. На цей час встановлено, що це був чоловік 1973 року народження і жінка, попередньо, 1983 року народження. Працівник СБУ, попередньо, перебував не в стані алкогольного сп'яніння. Патрульні провели перевірку на приладі “Драгер”, яка показала нульові показники. Пішоходи переходили проїжджу частину зліва направо відносно руху автомобіля  “Daewoo Lanos”. На даний час слідчі відкрили кримінальну справу за частиною третьою статті 286 ККУ, як порушення правил дорожнього руху, що призвело до загибелі двох і більше людей. На даний час триває слідство Призначені необхідні експертизи: судово-медичні та автотехнічні. Встановлено та опитано свідків, які були на місці події. Також здійснюються заходи з пошуку інших можливих очевидців події. Наразі триває розслідування. За результатами проведених експертиз та інших встановлених доказів, нами вже буде прийнято рішення щодо винуватості водія у даній ДТП. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років, - розповів Сергій Кушнір.

Також він розповів, що наданий час ДБР подало відповідні запити до СБУ, щоб отримати інформацію щодо підстав керування службовим транспортним засобом у неробочий час.

За словами Сергія Кушніра, працівник СБУ не чинить опору слідству, він не залишав місце пригоди й надає свідчення. Він перебуває в обласній лікарні у задовільному стані. Водієві поки не оголосили про підозру. Наразі, за даними ДБР, в медзакладі разом з ним знаходяться працівники внутрішньої безпеки СБУ. 

Підстав, що він намагається полишити лікарню чи область поки немає. Також вдалося встановити, що пішоходи перетинали проїжджу частину в недозволеному місці. Там неосвітлена частина проїжджої частини й немає жодного пішохідного, - зазначив Сергій Кушнір. 

Джерело.

2ogoloshenya