Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Таку статистику навів голова облдержадміністрації Дмитро Габінет.

Днями в Хмельницькій обласній державній адміністрації обговорили ситуацію з протипожежною безпекою в закладах масового перебування людей. Зокрема, в освітніх та медичних закладах.

За інформацію пресслужби Хмельницької облдержадміністрації з посиланням на Дмитра Габінета, наразі в області заходи з пожежної безпеки на всіх рівнях фінансуються за залишковим принципом. Через це 53 відсотків освітніх об’єктів та 37 відсотків медзакладів зі стаціонарним лікуванням не обладнані автоматичною пожежною сигналізацію. Така ж ситуація спостерігається у 58-ми гуртожитках області.

«Це питання особливо актуальне у розрізі пожежі в одеському коледжі, під час якої загинуло 16 людей, — розповідає Дмитро Габінет. — Попри щорічні обговорення питання протипожежної безпеки, окремі керівники ігнорують ці вимоги та виявляють безвідповідальне ставлення до своїх обов’язків. Це може спричинити непоправні наслідки».

Перший заступник начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Дмитро Бондар додав, що загалом на заходи з пожежної безпеки в закладах масового перебування людей цьогоріч було витрачено 18,5 мільйона гривень. Це становить сім відсотків від необхідного обсягу фінансування.

«Станом на 16 грудня 2019 року особовим складом ДСНС у Хмельницькій області перевірено 138 об’єктів з масовим перебуванням людей. У результаті, до адміністративної відповідальності притягнуто 135 керівників цих закладів. Крім того, 26 об’єктів підлягають подачі позовів до суду через виявлення суттєвих порушень правил протипожежної безпеки», — зазначив Дмитро Бондар.

Загалом впродовж 2016-2019 років на об’єктах з масовим перебуванням людей Хмельницької області сталося 17 пожеж. Серед них: дев’ять випадків в освітніх закладах, три в закладах культури, один в медзакладі, а також чотири — в інших об’єктах. Тоді обійшлося без людських жертв.

Джерело.

2ogoloshenya