Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Після зустрічі з патрульними медики діагностували у водія скутера хімічні опіки обличчя та очей. На його тілі виявили численні садна.  За що розправилися з молодиком поліцейські?

 Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Здавалося б, звичайна справа і в суді такі розглядають десятками. Неочікувано завершення вона набула в Деражнянському районі. Патрульні спіймали водія скутера, який, на їхню думку, керував транспортним засобом напідпитку.

За їх словами, чоловік відмовився від огляду на стан алкогольного сп’яніння у присутності двох свідків. На нього склали протокол по 130-й, згодом матеріали передали до суду.  Там справа мала неочікуваний поворот.

У судовому засіданні водій озвучив свою версію подій.

Чоловік розповів, що їхав на скутері та зупинився поблизу сільського ставу. В цей час до нього підбігли двоє поліцейських і заявили, що він порушив Правила дорожнього руху, бо їхав без мотошолома. Потім звинуватили чоловіка в пияцтві за кермом. А один із правоохоронців застосував до нього сльозогінний газ. Слова скутериста підтвердив один зі свідків.

Він розповів, що прибіг на крик чоловіка, який лежав у траві біля ставу. Той попросив викликати швидку допомогу, бо нічого не бачить. З очей молодика текли сльози. Також свідок зауважив, що бачив службове авто поліції, яке від’їжджало з місця події.  Медики, котрі приїхали на виклик, діагностували в чоловіка хімічний опік обличчя та очей, а на тілі виявили численні садна.

В протоколі була інша версія. Копи наголошували, що водій відмовився від огляду, бо був п’яним і це засвідчив водій “швидкої”. Однак останній у суді визнав, що ставив підпис на прохання поліцейських. Самого ж водія він тоді не бачив. Другий підписант у судове засідання не з’явився. Про це повідомили в прес-службі Хмельницького апеляційного суду. Суд зауважив, що копи не мали права застосовувати до скутериста сльозогінний газ.

«З огляду на вказані положення Закону та у світлі обставин, які стали підставою для складання протоколу про адміністративне правопорушення, поліцейські Деражнянського ВП Летичівського ВП ГУНП в Хмельницькій області вийшли за межі наданих їм повноважень та всупереч вимогам Закону застосували до ОСОБА_1 спецзасіб у виді речовини сльозогінної дії», – зазначає суд.

Також суддя визнав недопустимим доказом протокол про адміністративне правопорушення щодо скутериста. За його словами, документ був складений з істотним порушенням прав та свобод людини. Справу проти молодого чоловіка закрили, а от, поліцейські за свої дії можуть відповісти. Справою займеться прокуратура. 

Джерело.

2ogoloshenya