ВІ «Активна Громада Кам’янця-Подільського запрошує на вебінар: "Мем як зброя дезінформаторів. Або чому від висміювання до пропаганди один крок"

Корабельна сосна, бімба, ці руки нічого не крали, куля в лоб, стадіон так стадіон... Політична сфера роками підгодовує Інтернет спільноти різноманітними мемами. Деякі політтехнологи беруть їх на озброєння та ведуть свого кандидата з вилами чи переповненими пісочницями завойовувати серця молоді. А деякі з їх допомогою на замовлення Кремля просувають антиукраїнські пропагандистські тези. І, до речі, доволі успішно.

Під час вебінару ми поговоримо про нетривіальні методи російської пропаганди в Україні - про меми. Спробуємо розібратися з країною походження нашумілих "соросят" (спойлер: ні, це не Україна), хто їх поширює найбільше та як за допомогою Інтернет-мемів вдалось нав'язати конспірологічну теорію про зовнішнє управління й дискредитувати уряд Гончарука.

Про це та більше – на вебінарі "Мем як зброя дезінформаторів. Або чому від висміювання до пропаганди один крок"

Спікер: Юлія Дукач – кандидат соціологічних наук, аналітикиня проєкту з дезінфомоніторингу Texty.org.ua.

Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:

  • Що таке дезінформація та хто її поширює;
  • Звідки беруться меми та як впливають на наше сприйняття інформації;
  • Мем як зброя дезінформаторів;
  • Як працює російська пропаганда в Україні;

Дата: 7 липня 2020 року

Час: 16:00 - 17:30

Місце: онлайн-платформа ZOOM (посилання буде надіслане зареєстрованим учасникам).

Зареєструватись можна за посиланням: https://cutt.ly/Eop0jc0

Клуби Активної Громади - діалог з громадянами про політичні реформи, відбуваються в рамках проекту «Право вибору», що підтримується Національним Демократичним Інститутом (NDI) за фінансування наданим Агентством США з Міжнародного Розвитку.

Місія «Активної Громади»: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.

Регіональний координатор ВІ «Активна Громада» Кам’янця-Подільського

Славко Полятинчук

2ogoloshenya