Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Кошти, які українцям пересилають родичі-заробітчани потрібно декларувати

Влада з’ясовує, хто приховує ті чи інші доходи при нарахуванні субсидій

У Міністерстві соціальної політики вважають, що кошти, які українцям пересилають родичі-заробітчани також повинні вважатися доходами фізосіб.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, коментуючи умови оформлення субсидій на оплату послуг ЖКГ і необхідність верифікації доходів фізичних осіб.

Щороку працюють за кордоном українці переправляють родичам в Україну близько 6,5 млрд. доларів. Але в Україні ці кошти ніхто не декларує.

«Люди, які працюють в Україні, платять прибутковий податок, сплачують єдиний соціальний внесок. Їхні доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють по білому, і містять бюджетників і пенсіонерів і самі себе утримують. А той, хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють в конкретні домогосподарства 6,5 мільярда доларів », – розповів Рева.

За словами чиновника, ці кошти повинні вважатися доходами людини.

«Дохід – тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: будь ласка, задекларуйте! Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне проживання. Ці кошти в деклараціях наших субсідіантов не були зазначені. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з’ясувати, хто у нас теж приховує ті чи інші доходи», – пояснив чиновник.

Джерело.

2ogoloshenya