Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Росія звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України закону про українську мову.

Про це в п'ятницю, 17 травня, повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на сторінці в Facebook, пише УНІАН.

За його словами, засідання Радбезу може відбутися у понеділок, 20 травня.

"Черговий акт абсурду. Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Засідання може відбутися наступного понеділка", - йдеться в повідомленні.

Ніколенко наголосив, що функціонування української мови в Україні жодним чином не загрожує міжнародному миру і безпеці.

"Коментувати по суті це абсурдне звернення, яке здивувало не лише Україну, немає сенсу. Функціонування української мови в Україні жодним чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є завданням Радбезу ООН. Цей закон – наше внутрішнє питання, яке в Кремлі намагаються політизувати", - заявив Ніколенко.

Він також зазначив, що наразі спостерігаються невпинні спроби Росії маргіналізувати ключовий безпековий майданчик світу, "перетворити його на таке собі вечірнє шоу в стилі першого російського каналу пропаганди". Рішення про дату і час проведення засідання має схвалити голова. У травні це - Індонезія.

Джерело.

2ogoloshenya