Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Домашні сонячні станції не зможуть продавати електрику за «зеленим тарифом», тоді як це продовжать робити компанії олігарха Ріната Ахметова.

Про це повідомив радник Володимира Зеленського з енергетичних питань Андрій Герус.

«Із забороною дрібних домашніх СЕС усе ще набагато гірше, аніж здавалося. Виявляється правка номер 24 закону 8449-д обнулює всі «зелені» тарифи домашніх наземних СЕС потужністю до 30 кВт. І для нових станцій, і для тих, які вже збудовані/працюючі. Річ у тому, що НКРЕКП індексує такі зелені тарифи до курсу євро і встановлює нові тарифи для таких СЕС кожен квартал. Згідно із законом у наступному кварталі такі тарифи не можуть бути присвоєні для наземних СЕС (навіть уже наявних). Це не просто ретроспективне (заднім числом) урізання тарифів для вже збудованих наземних домашніх СЕС. Це повне обнулення «зелених» тарифів для вже збудованих таких СЕС. Тобто з наступного кварталу за жодним тарифом не можна буде продавати таку електроенергію в мережу», – написав Герус.

«Депутати півтора року обговорювали зміни до закону, 5 робочих груп, десятки круглих столів – і такий результат. Для олігархів Ахметова та інших зберегли супервисокі «зелені» тарифи. Але для майже 10 000 українських сімей, які вклали 15-30 тис. дол. (а для багатьох це могли бути більшість їх заощаджень) у такі СЕС, повністю обнулили «зелений» тариф.

Тільки за це такий закон вартує вето. Але я сумніваюсь, що Порошенко накладе вето. І таке рішення Ради – це найбільш яскрава ілюстрація, яку я бачив за все своє життя, як депутати ставляться до звичайних українців, до середнього класу і до олігархів. Я думав, що вже різного надивився і розумію весь масштаб цинізму. Але, зізнаюсь чесно, тут навіть я у шоці від «рішучих реформ», – додав радник Зеленського.

Джерело.

2ogoloshenya