Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Болградському районі Одеської області сталася масова загибель бджіл через сильний інсектицид, яким були обробленні земельні угіддя засіяні ріпаком. 

«В селі Василівка постраждало близько восьмисот бджолосімей. Бджолярі кажуть про загибель мільйона бджіл. Матеріальний збиток – колосальний», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у Болградській РДА стверджують про те, що у всі сільгосппідприємства та сільські ради району були направлені листи про необхідність попередження бджолярів керівниками агрогосподарств щодо проведення обробки посівів, проте, бджолярів ніхто не попередив.

Відомо, що коли розпочався масова гибель комах, бджолярі звернулися у районну державну адміністрацію за та написали заяву у поліцію. Наразі, ведеться розслідування.

Крім того, влітку 2018 року в Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській та інших областях України була зафіксована масова загибель бджолиних сімей. У деяких господарствах загинули всі бджоли. Збитки бджолярів оцінюються десятками мільйонів гривень.

Пасічники вважають, що відповідальними за загибель бджіл є агропідприємства, які обробляють поля інсектицидами з порушеннями регламенту.

Джерело.

2ogoloshenya