Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Наталя Шаптала народилась у Донецьку в 1959 році. Закінчила юридичний факультет Алтайського державного університету в РФ. Кар’єру розпочала в судах Донецької області. До Конституційного суду України Наталія потрапила в 2010 році після призначення Х з’їздом суддів України. Має ступінь кандидата юридичних наук.

У блозі на ресурсі «Українська правда» директор Центру демократії і верховенства права Тарас Шевченко повідомляє, що син Наталії Шаптали, Євген, працює суддею Київського апеляційного господарського суду з 2013 року.

Декларація: понад 2 млн грн зарплати і понад 70 тис. пенсії

В електронній декларації за 2018 рік Наталія Шаптала вказує спільну з чоловіком квартиру в Києві площею 98 кв. м. Подружжя купило її 8 років тому. У декларацію вона також внесла будинок в с. Лісники Києво-Святошинського району Київської області площею 289 кв. м, дві земельні ділянки площею 139 кв. м і 1205 кв. м в тому ж селі, придбані в 2010 році, а також квартиру в Києві площею 82,5 кв. м, придбану в 2017 році, що знаходиться у власності її чоловіка.

Їздить новий голова КСУ, згідно з вказівкою на цінне майно в декларації, на автомобілі чоловіка Toyota Land Cruiser.

Н. Шаптала задекларувала 2 млн 873 тис. 807 грн зарплати, отриманої за основним місцем роботи в Конституційному Суді України, 14 тис. 316 грн зарплати, отриманої за сумісництвом в Національній академії внутрішніх справ та 72 тис. 370 грн пенсії. Також вона отримала 38 тис. 173 грн у вигляді відсотків за банківськими вкладами.

Також кілька років поспіль Шаптала входить в топ-100 найвпливовіших жінок України за версією журналу «Фокус».

Діяльність: брала участь в поверненні Конституції 1996 року

Під час правління Віктора Януковича повернули Конституцію 1996 року, згідно з якою влада президента посилювалася. Пізніше в діях суддів, які впроваджували так звану конституційну реформу, знайшли порушення. І 24 лютого 2014 року Верховна Рада прийняла постанову «Про реагування на факти порушення суддями Конституційного Суду присяги судді», яким звільнила за порушення присяги п’ять суддів КСУ і запропонувала президенту і з’їзду суддів звільнити за порушення присяги ще сім суддів.

Наталя Шаптала входила в чисто семи суддів, запропонованих до звільнення, йдеться в блозі Тараса Шевченка.

Як повідомляв колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, 3 березня 2015 року ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактом винесення суддями Конституційного суду України вищевказаного рішення, що спричинило тяжкі наслідки та захоплення державної влади колишнім президентом Януковичем у неконституційний спосіб (за статтями 109 і 375 КК).

Джерело.

2ogoloshenya