Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Володимир Куренной заявив, що відеозвернення обраного президента Володимира Зеленського з вимогою призначити його інавгурацію 19 травня образило навіть тих депутатів, які лояльно ставилися до нього.

В ефірі Радіо Свобода Куренной сказав, що Зеленському не варто налаштовувати проти себе весь парламент.

"Якщо хочеш отримати 226 голосів у парламенті (я не впевнений, що Зеленський саме хоче отримати 226 у четвер за 19 травня), то, зрозуміло, не налаштовуєш проти себе весь парламент", - зазначив він.

При цьому, за словами депутата, у фракції БПП немає принципової позиції щодо дати інавгурації Зеленського.

""Немає у БПП позиції, що тільки треба 28-го чи 29-го, чи на початку червня. Наша позиція однозначна: ми готові на будь-яку дату і готові голосувати. Ми не боїмося розпуску Ради, особливо на тлі всіх цих подій. Розуміємо, що новий президент хоче продемонструвати свою максимальну ефективність і спроможність. Але питання тільки в одному – чи є у нього конституційні, правові підстави для розпуску Ради", - додав Куренной.

Нагадаємо, 10 травня Володимир Зеленський записав відеозвернення в якому звинуватив Петра Порошенка в затягуванні його інавгурації, а також зажадав від Верховної Ради провести інавгурацію 19 травня.

У відповідь в Адміністрації президента заявили, що питання призначення дати інавгурації Зеленського відноситься виключно до компетенції Верховної Ради, а не Порошенка.

Сам Порошенко закликав Верховну Раду якомога швидше визначити дату інавгурації Володимира Зеленського.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що парламент визначиться з датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на цьому пленарному тижні.

Після цього Зеленський заявив, що Парубій не виконав свою обіцянку, коли заявив, що народні депутати "14 травня точно призначать дату інавгурації".

Джерело.

2ogoloshenya