За підсумками кампанії декларування доходів громадян у 2019 році в Україні зафіксовано 5143 мільйонери та три мільярдери.

Про підсумки кампанії повідомив в.о. голови ДФС Олександр Власов у Фейсбуці, повідомляє Вечірній Кам’янець з посиланням на zik.ua.

За цей час подано майже 529 тис. податкових декларацій, задекларовано загальний дохід у сумі 83,6 млрд грн, що на 26 млрд грн більше, ніж торік. Визначено податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб – 3,2 млрд грн. Приріст – 1,2 млрд грн. Сума військового збору до сплати становить 465,5 млн грн. що на 205,7 млн грн. більше ніж у попередньому році.

 

"Кількість мільйонерів – 5143 осіб. Найбільша концентрація мільйонерів в Києві (2194 особи), Київській (378 осіб), Харківський (339 осіб), Дніпропетровській (333 особи) областях. 58% мільйонерів – особи віком від 40 до 60 років. При цьому наймолодший мільйонер має 18 років – він задекларував доходи, отримані при успадкуванні (отриманні у дарунок) майна. Найстарший мільйонер – майже 100 років. Задекларував доходи, які отримував, як інші доходи.

 

70% мільйонерів задекларували отримані доходи у сумі від 1 до 5 млн грн, в основному від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого/нерухомого майна, від надання майна в лізінг, оренду, житловий найм та іноземні доходи", – повідомив О.Власов.

 

За офіційними даними, в Україні троє мільярдерів. З них однією особою задекларовано дохід понад 10 млрд грн.

 

Задекларовано податкові зобов’яння зі сплати в бюджет податку на доходи фізичних осіб та військового збору у сумі більше ніж 1 млрд грн мешканцем м. Києва.

2ogoloshenya