Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

10 травня 2019-го лідер політичної партії "Національний корпус", народний депутат та екс-командир добровольчого полку "Азов" Андрій Білецький у властивій йому манері різко розкритикував рішення мера Харкова Геннадія Кернеса перейменувати проспект Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова. На думку лідера націоналістів, таке рішення є українофобним, проросійським і пропагує радянську ідеологію. Також Андрій Білецький розкритикував Геннадія Кернеса як політика і мера Харкова.

Про це стало відомо з особистого Telegram-каналу Андрія Білецького.

Андрій Білецький у своєму повідомленні висловлює вкрай критичне ставлення й осуд щодо нещодавнього рішення мера міста Харків — Геннадія Кернеса перейменувати проспект Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова. Варто відзначити, що раніше проспект мав кілька назв: вулиця Стадіонна, проспект 60-річчя СРСР, проспект Маршала Жукова. Лише 2016-го проспект перейменували на честь засновника Української Гельсінкської групи Петра Григоренка. Однак, як ми бачимо, за 2 роки мер міста вирішив повернути колишню назву проспекту.

За запевненнями лідера політичної партії "Національний корпус", подібні рішення — це не прості умовності, це лакмус до визначення політичних симпатій Геннадія Кернеса проросійській владі та пропаганда радянської ідеології.

Як доказ своїх висловлювань народний депутат наводить історичні факти, що стосуються особистостей генерала Петра Григоренка та маршала Георгія Жукова. Виходячи з історії, Андрій Білецький акцентує увагу, що командування Георгія Жукова будувалося на ідеології перетворення українських фронтових солдатів на "гарматне м'ясо". Цей факт, на його думку, повинен викликати в українців і політиків крайній осуд особистості маршала і має сприяти якнайшвидшому знеціненню його неоднозначних заслуг, а не вихвалянні, яке демонструє мер міста Харків.

Генерал Петро Григоренко, згідно з історією, не підтримував українофобних поглядів уряду СРСР і ніколи не брав участь у прямому чи непрямому знищенні українських військових і мирних громадян.

За переконанням Андрія Білецького, генерал Григоренко, репресований після війни як противник сталінізму, заслуговує на більшу повагу до своєї особистості. Народний депутат запевняє, що спроба Кернеса репресувати Григоренка "на карті Харкова" — це чергове підтвердження його українофобних амбіцій.

Лідер націоналістів звертає увагу, що мова йде не про "формальності перейменування" і не "про неоднозначність подій та особистостей Другої світової війни". За його словами, дана ситуація — це "перший дзвіночок" від поваленого, але ще чинного режиму Петра Порошенка. Білецький висловлює впевненість, що проведені вибори "розв'язали руки" "латентним сепаратистам", які вже намагаються повернути ситуацію у свою сторону і взяти Україну під свій антиукраїнський контроль.

Лідер Нацкорпуса, звертаючись до провладних сепаратистів, стверджує, що він особисто і його соратники зроблять все можливе, щоб не допустити будь-яких сепаратистських ідей і рішень щодо України та її громадян.

Також Андрій Білецький нагадав українцям про події 2014-го, коли мер Харкова Геннадій Кернес висловлював своє відкрите сприяння встановленню сепаратистського режиму і створенню Харківської Народної Республіки. Лідер націоналістів стверджує, що Кернес за часів Євромайдану, бувши мером Харкова, був одним із організаторів антимайдану і підвезення тітушок, заявляючи, що "на одного представника Євромайдану знайдеться десятки тисяч антимайданівців".

Відзначимо, що Геннадій Кернес — один із найскандальніших регіональних політиків України, якому неодноразово вдавалося уникнути кримінального покарання. Він уже має судимість, а також перебуває під оперативним наглядом органів МВС (під кримінальною кличкою "Гепа").

За даними Генпрокуратури, Кернес і 2 його охоронці викрали та побили 2 учасників Євромайдану — Сергія Ряполова й Олександра Кутяніна. Однак у серпні 2018-го суддя Київського суду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальне провадження у даній справі "через систематичну неявку прокурорів на судові засідання". У ГПУ дане формулювання спростували, назвавши дії судді свавіллям.

Варто згадати ще один скандальний епізод — це "кооперативна справа Кернеса-Добкіна", що була відкрита ГПУ наприкінці 2014-го. Йшлося про незаконне відчуження 900 га землі у Харкові, що призвело до збитків державі більш ніж на 4 млрд грн.

Джерело.

2ogoloshenya