Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Хмельницька єпархія ПЦУ оприлюднила заяву, у якій висловлює свою підтримку Предстоятелю ПЦУ Епіфанію (Думенку) та виступає за єдність Української Церкви.

Текст документу виклав у себе на Фейсбук-сторінці митрополит Антоній (Махота).

“Ваше ж слово хай буде :так-так,ні ні. А що більше над це,то від лукавого. Мтф.5-37. Ці євангельські слова мають бути підсумковими у будь-якому спільному християнському рішенні, а тим більше в рішенні Помісного Собору Церкви. Слово, так, Єдиній Українській Автокефальній Православній Церкві було сказано на Помісному Обєднавчому Соборі 15 грудня 2018р . Де відкинувши власні амбіції, три гілки Українського Православя,прийшли до такої бажаної, необхідної та віками очікуваної християнської єдності. Відповідно до канонічного права Церкви тоді ж було обрано і Предстоятеля Блаженнійшого митрополита Епіфанія…Історична подія вже відіграє головну роль у становленні самостійності, суверенності та територіальної цілісності Української Держави. Сьогодні український народ, довіра якого до Церкви є найбільшою, може задати питання, чи здатна вона дотримати свого слова? І чи знову чиїсь амбіції марнославства не стануть вищими за єдність?” – йдеться у зверенні.

 

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що допускає поділ Православної церкви України і стверджує, що, як і предстоятель ПЦУ, уповноважений скликати Собор. Про це він заявив у коментарі “ТСН”, який був оприлюднений увечері в неділю, пише “Інтерфакс-Україна“.

Він також заявив, що Українська православна церква Київського патріархату досі існує.

Джерело.

 

2ogoloshenya