Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Головний скандал цих вихідних – відмова радника президента США Дональда Трампа Руді Джуліані приїхати в Україну і познайомитися з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Соратник глави Білого дому відверто заявив, що сталося це через Сергія Лещенка – українського нардепа, який недавно увійшов в команду кандидата Зе. Він назвав його в числі "ворогів Трампа і навіть ворогів США".

Як відомо, саме Лещенко розкрутив справу "чорної каси" Партії регіонів. Після чого був звільнений начальник передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт, який раніше працював на Віктора Януковича.

Тим самим, вважають у президента США, Україна втрутилася в їх вибори на боці Хілларі Клінтон. А це може стати підставою для розслідування, яке у Трампа готують напередодні президентських виборів 2020 року.

Страна.ua поговорила з Сергієм Лещенком, який став першим каменем спотикання між Зеленським та американцями.

– Джуліані заявив, що скасував свій візит до Києва через ворогів Трампа в оточенні Зеленського. Він тебе мав на увазі? Чому він так вирішив?

– Джуліані систематично вводився в оману Луценком. У Луценка проблема – йому треба прилаштувати себе в майбутньому політичному циклі. План Луценка був досить примітивний – він думав, що Порошенко переобереться на другий термін, а Луценко очолить список його партії на вибори в Раду і потім стане прем'єр-міністром. Але Порошенко програв, і Луценко зрозумів, що разом з цим руйнується його майбутнє. І він вирішив, що запропонує свої послуги оточенню Трампа ціною залучення України у внутрішньополітичним процес в США, він кинув Україну в топку виборів президента Америки. Луценко нарозповідав Джуліані історій про те, що Байден вимагав закриття кримінальних справ проти Бурісми і Злочевського.

Тільки він не сказав, що справи закривав сам Луценко чи суди, підконтрольні Порошенку. І цей тандем, Порошенко з Луценком, могли зупинити будь-який сценарій закриття або відкриття кримінальної справи. Банкова просто "відбілювала" Злочевського: згадайте ці зустрічі Кононенка та Злочевського в Відні, поставки Злочевським газу на завод Кононенка і Порошенка, слова Порошенка про те, що "Коля хороший хлопець". І сам Луценко закривав справи проти Злочевського, і цим дуже пишався. А тепер вони вирішили "продати" історію Злочевського і сина Байдена оточенню Трампа, причому важливо розуміти – Джуліані не є держслужбовцем, він приватна особа, яка не представляє американську адміністрацію. Коло його контактів в Україні дуже показове: Рабинович, Фукс, Кернес. Тепер ще Луценко. Їх усіх об'єднує те, що вони нев'їзні в США і пов'язані з організованою злочинністю.

Вводячи в оману Джуліані, Луценко наплів йому купу фейків, які той озвучив в ефірі "Фок"с. Про те, що я засуджений за втручання у вибори в США. Йдеться про рішення продажного Окружного адмінсуду Києва, за позовом продажного Розенблата. І цей суд взагалі не повинен був приймати позов у цій справі до розгляду, тому що права Розенблата ніяк ущемлені були. Але вони прийняли позов і постановили, що я втручався у вибори. Тільки Луценко не сказав Джуліані, що рішення не вступило в законну силу, мною подано апеляцію і вона призначена на понеділок. А до рішення по апеляції ніякого рішення суду немає в природі, тому що виконання рішення зупинено. 

Ще одна брехня, яку наплів Луценко Джуліані – що нібито чорна бухгалтерія Партії регіонів є фейком. Насправді, в Генпрокуратурі, яку очолює сам Луценко, були проведені безліч графологічних експертиз по чорній бухгалтерії, яка підтвердила правдивість документа. У тому числі – за підписами депутата Калюжного, який ставив підписи за Манафорта. І Луценко це знав, але свідомо брехав Джуліані. І в Америці чорна бухгалтерія теж довела свою правдивість, тому що проводки по Манафорту в ній були підтверджені фінансовими документами з Кіпру, в результаті чого Манафорт отримав 4 роки за ухилення від сплати податків.

Тому я вважаю Джуліані жертвою дезінформації з боку Луценка, і це ще один аргумент на користь його відставки.

– Відмовляли ви Зеленського від зустрічі з Джуліані?

– Ні. Зеленський самостійно приймає свої рішення.

– Чи побоюєтеся ви, що станете фігурантом кримінальної справи в США за втручання у вибори в Америці, з урахуванням тієї ролі, яку ви в 2016 році зіграли в справі Манафорта?

– Не боюся. Минулого тижня я відвідував США і без будь-яких питань пройшов кордон, після чого мені був поставлений штамп у паспорт, що дозволяє перебування в Америці на найближчі півроку. Це означає, що ніяких проблем або червоних прапорців навпроти мого прізвища немає. ФБР знає мої контакти не один рік, ми неодноразово зустрічалися, в тому числі по чорній бухгалтерії, і ніяких спроб вийти на контакт з їх боку зараз немає. Якщо буде така необхідність – я відкритий до таких зустрічей і не збираюся нічого приховувати з приводу як чорної бухгалтерії Партії Регіонів і "Бурісми", так і Луценка з Порошенком.

Джерело.

2ogoloshenya