Об'єкт планують будувати на території Лісовогріневеской об'єднаної територіальної громади в Хмельницькому районі Хмельницької області.

ТОВ "Хмельницька біопаливна електростанція" опублікувала повідомлення про намір побудувати біопаливну електростанцію потужністю 130 МВт (що відповідає електричній потужності в 46,4 МВт). Ппо це повідомляє ІнтерфаксУкраїна.

 

Як повідомила компанія в реєстрі оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС), в якості палива планується використання соломи різних типів в тюках Хестона (в рік - 270 тис. Тонн).

Земельна ділянка площею 16 га, передбачена для розміщення станції, знаходиться у власності "Хмельницької біопаливної електростанції". Площа забудови, як очікується, складе 5 га.

Передбачається, що основне обладнання електростанції і технологію поставить данська компанія Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, BWSC.

Як повідомлялося, в 2011 році ірландська компанія Doneral FRS Group заявляла про плани протягом трьох років побудувати в Україні біопаливну електростанцію. Об'єкт планували розмістити в Красилівському районі Хмельницької області, розмір інвестицій оцінений в $ 130 млн, однак станція не була побудована.

У березні 2017 року Лісовогріневецькій сільраді пройшли громадські слухання по проекту, в яких взяли участь, зокрема, представники ТОВ "ЮТЕМ-Інжиніринг" (проектувальник), датської BWSC, ПІІ "Тебодін Україна" (яке здійснювало ОВНС проекту) і Doneral FRS Group .

Директором ТОВ "Хмельницька біопаливну електростанція" є Максим Лебедєв, юрист юридичної компанії GOLAW, яка надає послуги Doneral FRS Group.

 

2ogoloshenya