Українські села вимирають. Щорічно з карти зникає до двох десятків населених пунктів. Це офіційна статистика.

Молодь шукає щастя в місті. Сергій Щербина з раннього ранку на ногах. На все село Любиковичі чавить яблуневий сік. Від сусідів по кілька замовлень на день отримує. Власноруч зібрав велику сокодавку, щоб час економити.

Українські села вимирають. Щорічно з карти зникає до двох десятків населених пунктів. Це офіційна статистика. Молодь шукає щастя в місті. Сергій Щербина з раннього ранку на ногах. На все село Любиковичі чавить яблуневий сік. Від сусідів по кілька замовлень на день отримує. Власноруч зібрав велику сокодавку, щоб час економити.

 

Сергій Щербина, селянин : " Робив для себе, а люди один прийшов, другий, один одному переказує і якраз сезон починається, стараєшся робити людям добро. І собі добре, і людям добре".

 

З села Сергій Щербина виїжджати ніколи і не мріяв. Каже: і тут заробляти можна. Окрім соку на замовлення, двері та вікна робить, зерно молотить. Заробив на баню та більярд.

Сергій Щербина, селянин : " Баню для себе зробив, всім теж добре. Служив в армії, побачили – баню. Захотів собі зробити, щоб було усе вдома. Сім'я гарно покупається. І знайомі прийдуть покупаються. Посидимо, віддихнемо".

 

Та далеко не всі прагнуть залишатися в селі. Молодь шукає ліпших перспектив у місті. Мовляв, там більше вакансій, вищі зарплати та рівень життя.

 

Григорій Мацкевич, сільський голова : " Звичайно, що основна проблема – це є зайнятість населення у нас в селі, але люди стараюся свої статки якось поповнювати, і я не сказав би, що  в нашому селі живуть бідні люди".

 

Джерело:ubr.ua

2ogoloshenya