Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Генпрокурор Юрій Луценко хоче втриматися у кріслі генпрокурора, бо не має політичної перспективи на найближчі парламентські вибори. Про це у Telegram написала журналіст Соня Кошкіна.

"Йти Луценкові зараз нікуди. Мандата у нього немає, як роздобути новий - велике запитання.

За роки в ГПУ репутація солідно підмочена (хоча сам він, звичайно, так не вважає);

Віталій Кличко - із яким переговори про спільний парламентський проект велися з початку осені - у співпраці відмовив;

Володимир Гройсман на вибори йде сам і не факт, що партнерство з Юрієм Віталійовичем йому вигідне, швидше вже, з "Народним фронтом".

Що залишається?

Власний проект? Успіх сумнівний - і так занадто багато претендентів на умовно "демократичне поле". Чим він від них усіх - у кращу сторону - відрізняється? Чому перевагу повинні віддати саме йому? Скільки сил доведеться витратити?

Повернення в партійний проект Порошенка? Тісно там, надто тісно. Та й не факт, що перспективно.

Мажоритарка? Ну, хіба що (тільки гроші потрібно знайти).

Як не крути, ситуація незавидна", - пише Кошкіна.

Прощатися з ГПУ зараз Луценкові невигідно, вважає журналіст.

"Більш того. Факт доброї дружби Юрія Віталійовича та Ігоря Валерійовича відомий. Нинішній глава ГПУ отримав якщо не гарантії збереження на посаді, то запевнення, що ІВ докладе до цього максимум зусиль - точно. Ось лише незадача. Володимир Олександрович обіцяв же старі кадри усунути", - йдеться в замітці.

За словами журналіста, може розігратися ситуація, коли президент Зеленський подає до Верховної Ради подання на звільнення Луценка (що дозволяє публічно зберегти обличчя), а парламент - стараннями Коломойського - за нього не голосує.

Джерело.

2ogoloshenya