Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Стало відомо, що під час обшуку в квартирі колишнього керівника Генштабу ЗСУ Володимира Замани були виявлені копії внутрішніх таємних службових документів МО України та СБУ.

Про це йдеться в Реєстрі судових рішень.

«У ході обшуку виявлено та вилучено копії внутрішніх таємних службових документів Міністерства оборони України та Служби безпеки України, у тому числі вхідних шифртелеграм від імені начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, що містять відомості у сфері управління військами, які розкривають за окремими показниками питання підготовки, організації, ведення бойових дій, розташування військ.Внаслідок ознайомлення з указаними документами, відомості яких мають гриф секретності «Таємно», особами, що не мали допуску до державної таємниці, відбулось протиправне доведення відомостей, що становлять державну таємницю, до відома сторонніх осіб. Розголошення зазначеної інформації може завдати шкоди національній безпеці України у сфері державної безпеки. СБУ розслідується справа щодо розголошення державної таємниці», – йдеться в документі.

Нагадаємо, колишнього керівника Генштабу ЗСУ Володимира Заману затримали за державну зраду.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на одному з брифінгів повідомив, що Замана дозволив утилізувати майже 600 одиниць складових для зенітно-ракетних комплексів і скоротив понад 14 тис. військовослужбовців в 2013 році. Також він прийняв рішення розформувати частини розвідки, радіоелектронної боротьби, зв’язку, скоротивши при цьому штатну чисельність військових комісаріатів.

«У 2013 році, згідно з директивами Замани, було скорочено понад три тисячі працівників військових комісаріатів, був ліквідований паперовий облік військових запасу в зв’язку з введенням електронного обліку. Станом на початок анексії Криму та військових дій в Україні не було ані паперового, ані електронного обліку військових. Також, згідно з директивами Замани, в 2013 році під скорочення потрапили 17 тисяч осіб, з них 14 тисяч – це військовослужбовці. Було розформовано 70 військових частин – бойового і оперативного забезпечення, а також навчальні центри та центри з комплектації», – підкреслив Матіос.

Джерело.

2ogoloshenya