Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Згідно ст. 104 Конституції України новий президент вступає на пост з моменту складення присяги народові на урочистому засіданні Верховної Ради. Присягу він приносить, поклавши руку на Конституцію України і, при бажанні, на Пересопницьке Євангеліє. Приводити до присяги Володимира Зеленського повинен глава Конституційного суду Станіслав Шевчук. Але, 14 травня Конституційний суд може звільнити Станіслава Шевчука з посади голови за систематичні порушення .

Відзначається, що в цей день на спецзасідання судді КС будуть розглядати висновок Постійної комісії з питань регламенту та етики, і Шевчук може втратити посаду не тільки глави, але і судді КС.

«Комісія прийшла до висновку про наявність підстав для звільнення Шевчука Станіслава Володимировича з посади судді Конституційного суду в зв’язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим і систематичним зневагою своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного суду України і виявило його невідповідність займаній посаді», – йдеться у висновку комісії.

Вказується, що Шевчук видавав незаконні розпорядження, политизировал діяльність КС і його голови, ігнорував права суддів, порушував конституційні гарантії тощо.

На сайті Конституційного суду поки ніякої інформації ні про укладення комісії, ні про спеціальне засідання суду немає.

Джерело.

2ogoloshenya