Тягнибок озвучив позицію "Свободи" щодо Зеленського

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що його політсила залишається національною опозицією тепер уже до майбутнього президента Володимира Зеленського.

У себе у Facebook він написав, що "Свобода не боротиметься за посади і лояльність нової влади".

"Ми не бачимо у нового президента якостей, необхідних для протистояння колосальним викликам, які стоять перед Україною. Низка заяв Зеленського викликали ще більше запитань, ніж відповідей. Він залишається абсолютно непрогнозованою фігурою", - зазначив Тягнибок.

Він також додав, що Свобода визначила межі національних інтересів, переходити які влада не має права.

"По-перше. Президент - це верховний головнокомандувач ... Будь-які спроби піти на гнилі компроміси з Москвою будуть означати негайну втрату владою своєї легітимності. Таку владу нація змете. По-друге. Президент відповідає за зовнішню політику. Не тільки відкритий розворот геополітичного курсу України, але і мовчазний саботаж підтримки міжнародної антимосковської коаліції будуть піддаватися жорсткій протидії суспільства ... По-третє. Свобода буде давати відсіч будь-яким спробам підірвати нашу національну ідентичність і державний статус української мови, зупинити декомунізацію і відновлення української історичної пам'яті. Ми не дозволимо перетворити Україну на Малоросію. По-четверте. Категорично неприйнятним є збереження впливу олігархів", - пише Тягнибок.

Він підкреслив, що вирішальними стануть парламентські вибори.

2ogoloshenya