Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Останні роки вейп став справжнім трендом серед курців, який спочатку позиціонувався як спосіб кинути палити. Однак тепер експерти і медики забили на сполох, тому що шкода вейпа для організму стала занадто очевидною. Особливо це актуально для підлітків, які безтурботно "парять" вейп, посилаючись на його безпеку.

Що таке вейп?

Електронні сигарети або вейп – це пристрої для куріння, які працюють на акумуляторі і нагадують звичайні сигарети. Однак в них не міститься тютюн і смоли, а замість диму людина видихає пар. Власне тому сигарета і називається вейпом, тому що англійське слово "vapor" означає "пар".

У вейпі використовуються картриджі, заповнені рідиною. Під час куріння нагрівальний пристрій нагріває рідину, і вона випаровується, за рахунок чого і виходить пар. Але чи чистий він? Адже сама рідина зовсім не корисна для здоров'я. Вона нерідко містить:

- нікотин;

- ароматизатори, які можуть викликати гостру алергію;

- пропіленгліколь – речовина, яка міститься в багатьох продуктах побутової хімії;

- гліцерин і ряд різних хімікатів.

Як вейп шкодить здоров'ю організму

1) Пропіленгліколь, гліцерин та інші речовини здатні викликати рак. Експерти встановили, що основними компонентами розчину, крім нікотину, є пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатори, формальдегід та інші, викликають рак, речовини. А нікотин, який, як відомо, викликає залежність, ще й є нейротоксичною отрутою.

2) Вейпи іноді вибухають. Ти не могла не чути про жахливі інциденти, які мали місце по всьому світу і були пов'язані саме з палінням вейпа. Наприклад, у 57-річного жителя Флориди, ветерана В'єтнаму Тома Хелоуей в результаті паління електронної сигарети вибухом вирвало язика.

3) Викликають алергію. Деякі компоненти курильної суміші, особливо пропіленгліколь, викликають подразнення верхніх дихальних шляхів. В результаті людину вражає гостра алергія. Крім того, до складу рідини входить сульфат нікотину, який раніше використовувався як пестицид проти комах!

Джерело.

2ogoloshenya