Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Черкаській області припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2017-2019 років було виведено у тіньовий обіг понад 75 млн грн.

У межах розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України було встановлено ​​групу осіб, які надавали незаконні послуги підприємствам реального сектора економіки Черкаської, Полтавської областей та Києва.

У своїй діяльності фігуранти використовували низку спеціально створених підприємств з ознаками фіктивності, які систематично ухилялися від сплати податків за рахунок документального відображення безтоварних операцій із придбання ТМЦ у підприємств, які вирощують сільгосппродукцію, прикривали незаконну діяльність інших суб'єктів господарювання, а також надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з формування фіктивного податкового кредиту та конвертації безготівкових коштів у готівку.

Кошти суб'єктів господарювання реального сектора економіки надходили в безготівковій формі на рахунки транзитно-конвертаційних підприємств як оплата за поставки ТМЦ (насіння соняшнику), після чого знімалися готівкою і поверталися клієнтам за винятком винагороди в розмірі 12-13% від проконвертованої суми.

Загальний обсяг виведених у такий спосіб у тіньовий обіг коштів протягом 2017-2019 років становить понад 75 млн грн.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцем проживання фігурантів та в їхніх автомобілях, із незаконного обігу вилучено 510 тис. грн готівкою, печатки підконтрольних підприємств і їхні первинні фінансово-господарські документи, а також електронні носії інформації, мобільні телефони та комп'ютерну техніку.

 Триває слідство.

Конвертцентр з обігом 75 млн грн ліквідувала податкова міліція Черкаської області 01

Джерело.

2ogoloshenya