Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Національний банк готує апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким за позовом Ігоря Коломойського була скасована націоналізація "Приватбанку".

" Нацбанк не погоджується та готується до подання апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким визнано протиправним та скасовано рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ "Приватбак" з ринку за участю держави", - йдеться в повідомленні.

В НБУ наголосили, що рішення Окружного суду ще не набрало законної сили.

"Ми продовжимо доводити законність дій та рішень регулятора в апеляційній інстанції", - обіцяють там.

Національний банк звертає увагу, що це рішення "породжує правову невизначеність", яка "підриває фінансову стабільність".

З огляду на це НБУ збирається запропонувати Раді з фінансової стабільності звернутись до Ради національної безпеки та оборони і Кабінету міністрів щодо подібних судових практик, що "шкодять міжнародному іміджу України".

В НБУ нагадали, що рішення про визнання "Приватбанку" неплатоспроможним, яке ухвалювалось у 2016 році, було повністю законним, і на націоналізації фінустанови неодноразово наголошували міжнародні партнери України.

Джерело.

2ogoloshenya