Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Високий суд Лондона видав наказ про всесвітній арешт активів українських олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова - про це повідомили у "ПриватБанку".

Рішення ухвалили 19 грудня у рамках розпочатого банком судового процесу проти його колишніх власників та керівників.

Сам пан Коломойський у коментарі про це рішення, наголосив, що воно є тимчасовим."Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді", - сказав він у коментарі ТСН.ua.

Передають, що арешт також наклали на рахунки шістьох компаній, які їм імовірно належать або перебувають під їхнім контролем.

"Наказ про арешт активів було видано на підставі наданих суду детальних доказів, які доводять, що пани Коломойський та Боголюбов вивели з банку майже 2 мільярди доларів США шляхом проведення низки незаконних операцій, в результаті яких кошти переводились на компанії, які їм таємно належали або знаходились під їхнім контролем", - ідеться у повідомленні.

 Завдяки цьому судовому процесу "ПриватБанк" очікує повернути 2,5 мільярда доларів - сума нібито виведених грошей разом із відсотками.

 

"ПриватБанк впевнений, що англійський суд чесно та об'єктивно розгляне його позов, а також, що банк досягне успіху та зможе повернути кошти, які були незаконно виведені із нього", - додали у повідомленні.

 

Пан Коломойський заперечував виведення грошей з банку:"У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто, гроші залишилися в банку", - казав він у коментарі ТСН.uа.

 

"Приватбанк" - найбільша в Україні фінустанова. Він повністю перейшов під контроль держави після рішення Кабміну рік тому.

 

Основними акціонерами "ПриватБанку" були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

 

ГПУ, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура взялися розслідувати одразу кілька справ, пов'язаних із банком.

 

У квітні тепер вже екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що в останню ніч перед націоналізацією у "ПриватБанку" провели "шахрайські операції" на суму понад 16 мільярдів гривень.

 

Влітку Ігор Коломойський оскаржив у суді рішення про визнання банку неплатоспроможним та його націоналізацію.

 

В НБУ заявили, що той позов не може мати наслідком повернення ‎банку попереднім власникам, і що "Приватбанк" до націоналізації "був фінансовою пірамідою".

2ogoloshenya