Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

4 квітня Служба безпеки України розповіла офіційні подробиці затримання злочинної банди в Ужгороді.

Згідно їх повідомлення правоохоронці блокували на Закарпатті діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у підприємців.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи входило 5 мешканців регіону. Зловмисники систематично вимагали гроші з представників комерційних структур.

"У разі несплати «данини» рекетири погрожували бізнесменам фізичною розправою. Правоохоронці задокументували факт вимагання учасниками угруповання від місцевого підприємця 30 000 євро", - повідомляє СБУ.

Вони погрожували 34-річній жінці розправою та тяжкими тілесними ушкодженнями.

Зловмисників було затримано на одній з вулиць Ужгорода під час одержання третьої частини неправомірної вигоди у розмірі 2,5 тисячі доларів США.

За інформацією обласної прокуратури, один із затриманих – 24-річний мукачівець, вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину (вимагання), у якому наразі йде судовий розгляд справи.

Наразі, вирішується питання щодо оголошення чоловікам підозри та обрання їм міри запобіжного заходу. Відкрито провадження за ч. 2 ст. 189 ККУ.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення інших фактів протиправної діяльності учасників організованого угруповання. "Заходи з викриття та затримання зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури", - пишуть правоохоронці.

Джерело.

2ogoloshenya