Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У містах України з 1 липня на нових парковках обов'язково необхідно проектувати мінімум 5% паркомісць з електрозарядками.

 

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, відповідні зміни містяться у державній будівельній нормі "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів", яка набуває чинності вже з 1 липня цього року, пише УНІАН.

"За минулий рік у світі було придбано близько 2,1 млн нових електрокарів. Наприклад, в Норвегії - лідера серед країн Європи, було продано 73 000 електромобілів, тобто, кожне друге авто було придбане електричним. Думаю, що вже в найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Так, це не відбудеться одномоментно, тому потрібно готуватися до цього вже зараз", - написав він.

 

Парцхаладзе зазначив, що, відповідно до змін у ДБН, не менше 5% місць від загальної кількості в гаражах і автостоянках необхідно виділяти для облаштування зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

 

Парцхаладзе підкреслив, що вищезгаданий відсоток планується поступово збільшувати, щоб до 2030 року всі 100% машиномісць на стоянках в Україні вже були оснащені електрозарядками.

 

"Ці зміни пов'язані з великою популяризацією електрокарів, яка очікується в найближчі роки. Зокрема, за даними аналітиків німецького Центру управління автомобільним бізнесом (САМ), стрімке зростання кількості електрокарів прогнозується вже в 2020 році, оскільки саме на цей рік автовиробники запланували вихід на ринок багатьох нових моделей електромобілів", - написав він.

2ogoloshenya