Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У мережі почали поширювати інформацію про російські права на ролик із Володимиром Зеленським, в якому він закликає чинного українського гаранта взяти участь у дебатах. Насправді такі повідомлення виявилися фейком.

3 квітня переможець першого туру виборів президента-2019 Володимир Зеленський оприлюднив відеозвернення до чинного українського гаранта Петра Порошенка, який посів другу сходинку у виборчих перегонах, із закликом взяти з ним участь у дебатах.

Згодом з’явилася інформація, що права на цей ролик належать російській компанії Kedoo Entertainment Russia. Річ у тім, що тим ресурсам, які завантажили відео із Зеленським щодо дебатів на свої YouTube-канали, прийшло відповідне повідомлення від відеосервісу.

"У вашому відео знайдено захищений авторським правом вміст. Користувач, який надіслав претензію, дозволяє використовувати свій вміст у вашому відео YouTube. Однак у вашому відео може з’являтися реклама", – йдеться у попередженні.

Попередження, YouTube, Зеленський, ролик, відео, вибори, президент, дебати, Порошенко

Компанія Kedoo Entertainment Russia володіє правами на розповсюдження в інтернеті контенту головних пропагандистських ресурсів – зокрема, російського "Першого каналу" та холдингу ВГТРК, куди входить телеканал "Россия-24" і "Россия 1". Крім того, ця компанія представляє інтереси Держтелерадіофонду Росії, кіностудії Леннаукфільм" і творчого об’єднання "Екран".

Представники кандидата в Президенти Петра Порошенка одразу взяли це на озброєння та почали закидати Зеленському, що він нібито працює на Росію.

На данном изображении может находиться: 1 человек, текст

Фейк

Як зауважив журналіст і блогер Євген Муджирі, Kedoo Entertainment Russia вже не одноразово помічали за крадіжкою чужого контенту із подальшою заявою прав на нього. Відтак, він робить висновок, що, цілком імовірно, й у випадку з Зеленським контент спочатку також не належав їм.

"Ролик його показали на "Першому каналі" у якійсь із аналітичних передач, ефір цей є у YouTube, а Kedoo автоматом заявляє про свої права на контент "Першого каналу". Тобто, контент приписали "Першому каналу", хоча він їм не належить. На мою думку, прекрасна історія", – додав представник ЗМІ.

Заяву Муджирі підтримав і юрист Денис Фетісов. За його словами, на відеосервісі YouTube досить специфічно працюють авторські права.

"Тобто ти можеш як оригінальний автор завантажити ролик і не ставити значення "монетизувати" (пускати рекламу YouTube на нього), і Youtube буде його вважати надбанням суспільства. Але варто якимось спритним хлопцям скопіювати та вивантажити ваш ролик собі на канал, і пускати на ньому "монетизацію", YouTube буде вважати, що авторські права належать "поганцям", оскільки за правилами YouTube, рекламу можна пускати тільки на законний контент, тобто ви повинні бути автором ролика",пояснив він.

Зауважимо, що ролик із Зеленським у своїй пропагандистській програмі "60  хвилин" використав телеканал "Росія 1", а потім завантажив це на своєму YouTube-каналі.

Російська пропагандистська програма "60 минут"

"Почавши монетизувати, вони підтвердили, що всі авторські права належать їм. А потім всім, хто почав перезаливати ролик на свої канали, від медіамережі автоматом почали прилітати попередження", – додав Денис Філатов.

У команді Володимира Зеленського інформацію про те, що права на ролик щодо дебатів з Порошенком нібито належать російській компанії, назвали черговою безпорадною та нудною спробою дискредитації.

"Лише команда Володимира Зеленського є правочинним власником всього аудіовізуального контенту, який використовується у відеороликах та інших відео- та аудіопродуктах, які вироблено та транслюються в рамках виборчої кампанії Володимира Зеленського", зауважили представники першого туру виборів.

Також у прес-службі Зеленського заявили, що лише його команда може ухвалювати рішення щодо надання дозволів та права використання з боку третіх осіб вищезазначеної продукції.

"Тому будь-які претензії від інших компаній до користувачів інтернету або ЗМІ є безпідставними та неправочинними", – підсумували у команді новоспеченого політика.

Джерело.

2ogoloshenya