Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Питання відстрочки вирішує призовна комісія.

Усі молоді люди призовного віку, які мають право на відстрочку, її обов'язково отримають. Про це повідомив обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк. За його словами, наразі є достатній ресурс, щоб виконати план призову.

«Військовий комісар чи офіцер комісаріату рішення про надання відстрочки не приймає. Якщо вам хтось із цих осіб дає обіцянку, що зможе вирішити питання про відстрочку — він обманює. Надавати її має право виключно районна призовна комісія, далі її рішення мають затвердити на обласній такій комісії. Воєнком не є головою призовної комісії. В районі - це один із заступників голови РДА , а в області - один і заступників голови ОДА», - зазначає Сергій Присяжнюк.

Якщо у військовому комісаріаті, чи хтось із призивної комісії, вимагає неправомірну вигоду, Сергій Присяжнюк просить звертатися за телефоном довіри: (0382) 72 0513. Обіцяє, людину, яка здійснює таке правопорушення, негайно звільнять і розжалують до рядового. Такі випадки уже фіксували.

 Відстрочку дають у разі, якщо у призовника:

- є непрацездатна матір, батько або іншого родича

- є дитина віком до трьох років,

- самостійно виховує дитину без матері,

- є двоє і більше дітей,

- є вагітна дружина або дружина  інваліда,

- є сиротою,

- має тимчасові проблеми зі здоров'ям,

- має брата, який служить у цей час в армії,

- є молодшим 21 року і при цьому отримує освіту за денно формою,

- є вчителем, медиком, поліцейським чи священиком на весь період роботи за фахом,

- проходить службу в національній поліції.

«Хочу звернути увагу, що існує адміністративна відповідальність за непроходження військової служби, а, також кримінальна, яка передбачає обмеження волі на строк до 3 років. Минулого призову було складено 150 протоколів про адмінправопорушення, але до кримінальної відповідальності нікого не притягували. Це і не правильно, коли молода людина замість того щоб жити, творити, іти до армії, має відбувати покарання», - розповів військовий комісар.

Джерело. 

2ogoloshenya