Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Переведення годинників із зимового на літній час збільшує ризик виникнення інсультів і інфарктів, а також безсоння і депресії. Таку думку висловив президент Української асоціації медицини сну, сомнолог Юрій Погорецький.

"Не можна міняти свої циркадні (коливання інтенсивності біологічних процесів, що пов’язані зі зміною дня і ночі – ред.) ритми. Вони закладені на генетичному рівні мільйони років тому. Будь-яке штучне зміщення, тим більше на годину, збій біоритмів призводять до того, що циркадні ритми порушені, вироблення мелатоніну порушене, у цей момент ризик інсультів-інфарктів зростає", - зазначив медик.

За його словами, протягом певного періоду після переходу на новий час збільшується ризик виникнення безсоння, загострюються хронічні захворювання – зокрема порушення сну, гіпертонічна хвороба, депресія.

Причому, як наголосив сомнолог, до переведення годинників організм людини не може прилаштуватися навіть протягом кількох місяців.

Нагадаємо, у зв’язку з переходом на літній час, з 31 березня, поїзди на території України курсуватимуть за літнім часом. Час відправлення та прибуття поїздів у квитках вказується вже з урахуванням цього переходу. 

Європейський парламент більшістю голосів підтримав законопроект про скасування переходу між літнім і зимовим часом з 2021 року.

Джерело.

2ogoloshenya