Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Закон набере чинності після схвалення Європейською радою.

Європарламент у середу, 27 березня, схвалив законопроект, спрямований на скорочення сміття із пластику. Про це йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту.

Закон набере чинності після схвалення Європейською радою.

Очікується, що до 2021 року в країнах Євросоюзу буде заборонено використання одноразових виробів, зокрема пластикового посуду, ватних косметичних паличок, соломинок для пиття, які можуть вироблятися з інших матеріалів. З 2024 року пластикові пляшки продаватимуть тільки з прикріпленими до них кришками.

Використання виробів із пластику, які поки не мають екологічної альтернативи, наприклад пластикових склянок та упаковок для продуктів харчування, має бути обмежено.

Одноразова продукція, що містить деяку кількість пластику, зокрема вологі серветки, жіночі гігієнічні прокладки, в обов'язковому порядку на упаковці супроводжуватиметься вказівками про негативний вплив на довкілля.

Законопроект також збільшує квоти розділення сміття. До 2025 року щонайменше 77% пластикових пляшок має бути утилізовано разом з пластиковим сміттям, до 2030 року цей показник зросте до 90%. Крім того, пластикові пляшки з 2025 року повинні щонайменше  на 25% складатися з вторсировини, до 2030 року - на 30%.

Раніше міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак закликав українців обмежувати використання одноразового посуду, пакетів і пластикових упаковок у повсякденному житті та заохочувати інших робити вибір на користь речей, придатних для повторного використання.

Джерело.

2ogoloshenya