Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Українця на дату його запланованого весілля залишили під арештом.

Наречена Віктора Беспальченка приїхала до Москви на суд, який визнав "законним" подовження арешту її коханому та ще трьом українським морякам. Їхню справу раніше зняли з розгляду, бо рішення суду першої інстанції було неякісно перекладено українською.

У середу четверо військовополонених, а саме Віктор Беспальченко, Владислав Костишин, Володимир  Лисовий та Володимир Варимез, спілкувалися з суддею винятково через перекладача. Свідчити українці відмовилися, посилаючись на Женевську конвенцію про статус військовополонених.

Однак російські судді залишили їх за ґратами до кінця квітня. Саме на цей місяць, розповідає наречена Беспальченка Тетяна Шевченко, вони з коханим запланували весілля. "Ми планували робити весілля у квітні. Ми зараз чекаємо на рішення СІЗО. Буде виділено маленька приміщення для розпису. Буду я, буде Віктор, можливо, ще хтось буде присутнім", - розповіла вона.

Нагадаємо, 25 листопада два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдовий буксир "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з Одеси в Бердянськ для створення нової бази ВМС в Азовському морі. Вранці того ж дня російський військовий корабель здійснив таран буксира "Яни Капу" недалеко від Керченської протоки. З екіпажу буксира ніхто не постраждав. Після цього російська сторона заблокувала прохід по Керченській протоці. Українські кораблі простояли біля Керченської протоки до вечора 25 листопада і вирішили повернутися в Одесу. Після початку руху російські прикордонники почали переслідування українські судна, а після застосували зброю, напавши на них. Кораблі були захоплені, а 24 члени екіпажу взяті в полон. Кілька з них отримали поранення під час нападу.

Джерело. 

2ogoloshenya