Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Згідно з соціологічним дослідженням Центру Разумкова, до другого туру виборів Президента України проходять актор і продюсер Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

 

Про це повідомляє соціологічна служба Центру Разумкова.

 

"Серед кандидатів на президентську посаду лідером є В. Зеленський — серед усіх респондентів за нього збираються проголосувати 18,8% (серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився, за кого голосуватиме — 24,8%). Другу позицію займає П.Порошенко (відповідно 15,7% і 22,1%), третю — Ю.Тимошенко (відповідно 11,5% і 14,8%)", - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначаєтьбся, за Юрія Бойка мають намір проголосувати 7,3% усіх респондентів і 10,0% тих, хто прийде на вибори і визначився, за кого голосуватиме.

 

За Анатолія Гриценка — відповідно 6,1% і 8,2%; за Олега Ляшка — відповідно 4,7% і 6,0%; за Олександра Вілкула — відповідно 3,3% і 4,6%; за Ігоря Смешка — відповідно 2,9% і 3,7%; за Руслана Кошулинського — відповідно 1,1% і 1,5%; за Олександра Шевченка — відповідно 1,0% і 1,5%.

 

Кожен з інших кандидатів набирає менше 1% голосів.

 

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 26 березня 2019 року.

 

Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.

 

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

 

 

 

Джерело

2ogoloshenya