Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Комітет Верховної Ради України з прав людини одноголосно підтримав електронну петицію про використання медичного канабісу на законодавчому рівні.

Так, раніше петиція про легалізацію марихуани набрала більше 25000 голосів на сайті парламенту.

В ході засідання комітету прийняли рішення створити робочу групу, в яку залучать представників інших профільних комітетів. Саме вона займеться розробкою законопроекту про врегулювання медичного застосування канабісу.

Також було прийнято рішення попросити Кабмін вилучити канабіс зі списку "наркотичних засобів і психотропних речовин ".

На засіданні комітету були присутні і члени громадських організацій. Зокрема, голова об'єднання "Афіна. Жінки проти раку" Ніна Резніченко зазначила, що канабіс може полегшити біль для онкохворих пацієнтів.

"У нашому суспільстві за останні 2 роки померли понад 55 жінок. З них як мінімум 8 жінок вживали нелегально препарати з медичного канабісу та вживали в такий спосіб. Їх штовхнули в руки незаконного бізнесу", - зазначила Резніченко.

У той же час нардеп Георгій Логвинський підкреслив, що комітет "готовий захищати непопулярні речі".

"Головна мета, чому ми, члени комітету, готові підтримати цю петицію, захищати непопулярні речі, це тому, що це порушення права людини нормально жити", - підкреслив він.

Джерело. 

2ogoloshenya