Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Кабінет Міністрів України готовий укласти новий контракт з діючим менеджментом НАК «Нафтогаз України» строком на 1 рік, без бонусів, із зниженням заробітної плати та чіткими завданнями, які передбачають сформувати вже до 1 січня 2020 року відокремленого оператора української ГТС, сертифікованого за європейським законодавством, збільшити видобуток газу до визначених параметрів не менше 18 млрд кубометрів палива на рік, забезпечити транзит по українській ГТС після 1 січня 2020 року. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду.

 

Він сказав, що строк контракту – один рік, а невиконання визначених новим контрактом завдань буде приводом розірвати документ.

 

«Ми чітко ставимо низку позицій. Перше. Ми маємо врешті отримати справжню реформу «Нафтогазу», яка дозволить отримати відокремленого оператора ГТС, сертифікованого за принципами та законодавством ЄС. Друге. Збільшення видобутку газу. На жаль, за останні 5 років менеджмент не здійснив необхідних заходів, аби досягти цих цілей, – сказав Володимир Гройсман. – Ми поставили вимоги перед Наглядовою радою. Завдання – забезпечити функціонування ГТС та продовження транзиту, досягти цілей видобутку 18 млрд кубів щороку, і третє – ми не будемо платити захмарних зарплат».

 

Глава Уряду повідомив, що в п’ятницю, 15 березня, провів перемовини з Наглядовою радою і почув розумні думки, що всі визначені Урядом параметри мають бути враховані в контракті.

 

«Наглядова рада погодилася з цими пропозиціями і надала пропозицію, що зарплата буде вдвічі меншою, аніж сьогодні – без премій і бонусів», – сказав Глава Уряду.

 

Він також звернув увагу, що за новим контрактом менеджмент «Нафтогазу» буде щомісячно і щоквартально звітувати про досягнення цілей. «Якщо цілей не буде досягнуто, це буде підставою до розриву контракту, – сказав Володимир Гройсман. – Далі вся відповідальність лежить на Наглядовій раді і правлінні – щодо досягнення цілей, визначених у рішенні Уряду і контракті. Прошу представників держави у Наглядовій раді проконтролювати провадження рішень».

2ogoloshenya