Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Евакуація російського терориста Ігоря Гиркина (Стрєлкова) з Слов’янська в Донецьк стала результатом непідготовленість до бойових дій вищого військового керівництва і низького рівня боєздатності ЗСУ.

Про це в інтерв’ю Дмитру Гордону розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, той факт, що колону Гиркина в липні 2014 випустили з Слов’янська в Донецьк, було серйозним упущенням військового керівництва.

«Можливо вважали, що це буде найкращим результатом. Хоча тоді у нас в голові…Я в той час не був у таборі під Слов’янськом, але тоді в голові була філософія атаки на кілька пунктів і те, що вони зміцнилися в Донецьку, звісно створило нам проблеми», – сказав він.

Нагадування про те, що колона йшла по видному участку три години і в повітря була піднята авіація, але відповідний наказ їй так і не надійшов, Аваков відповів: рівень боєздатності ВВС того часу і нинішній сильно різниться.

«Я вам скажу про нашу авіацію, яка зараз є одна, тоді була інша. Це приблизно те ж саме, ми говоримо: “У Горлівці захопили будівлю УБОЗ, там у них штаб і там сидить Біс (Безлер). І ми так з Турчиновим говоримо, що немає такої штучку, щоб злетіти і точково його «бум». Кажуть: Зробимо. І от кожен раз вони доповідають: “Зробили, порожнього місця немає”. Нам дзвонить розвідка і каже: Все в порядку, постріл прийшовся п’ять кілометрів в полі”. Тому давайте говорити правду, на той момент організація наших збройних сил була катастрофічна, і саме звідти виникли добробати, не з-за чого іншого», – резюмував Арсен Аваков.

Раніше Гиркин заявив, що немає ніякого ополчення на Донбасі немає. Всі бойовики отримують гроші за те, що воюють проти України.

Джерело. 

2ogoloshenya