Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

СПОЖИВАЧ ПЛАТИТИМЕ НА 2% МЕНШЕ, А ПРОМИСЛОВЦІ - ОДРАЗУ НА 19%

Квітнева ціна газу для побутових споживачів та промисловців буде нижчою на 2% та 19% відповідно від встановленої урядом.

Від 1 квітня ціна тисячі кубометрів природнього газу знизиться на 2% і становитиме 8380 грн замість 8550 грн у березні цього року. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

 

Зниження ціни відчують промислові споживачі - одразу на 19%. У квітні вартість складатиме з урахуванням ПДВ і без витрат на транспортування - 7188 грн. Падіння цін у НАК пояснюють сприятливою ринковою кон'юктурою.

 

Нагадаємо, 19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів під час екстреного засідання одноголосно підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5%. Відтак, з метою створення конкурентних відносин на ринку газу для населення, "Нафтогаз" запропонував уряду скасувати державне регулювання цін на газ для населення. Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман не підтримав таку пропозицію. Від 1 листопада 1 тисяча кубометрів газу коштує 8850 гривень.

 

Крім того, Україна взяла на себе зобов`язання перед Міжнародним валютним фондом підвищити ціну на газ для населення на 15% від 1 травня 2019 року, а також від 2020 року зрівняти ціни для населення до ринкових. Згодом у НАК "Нафтогаз" заявили, що у декількох регіонах України облгази та газзбути групи Дмитра Фірташа дезінформують споживачів у квитанціях на оплату газу.

Зокрема, в листопаді багато українців отримали платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередніх роки зі значними сумами. 30 січня Кабінет міністрів рекомендував НАК "Нафтогаз України" забезпечити 100% домогосподарств України лічильниками газу.

 

 

Джерело: ТСН

2ogoloshenya