Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

З області експортуються головно сантехнічні вироби та дерев’яні меблі для ванних кімнат, сталевий прокат, килими та полімерні вироби, а також продукція сільськогосподарського виробництва

Підприємці краю отримали понад 600 сертифікатів для експорту товарів на європейський ринок, повідомляє Вечірній Кам'янець з посиланням Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби ДФС області.

 

Впродовж січня-лютого поточного року Хмельницькою митницею ДФС оформлено 616 сертифікатів підприємствам-експортерам з перевезення товарів EUR.1 до країн Європейського Союзу. У переважній більшості з області експортуються сантехнічні вироби та дерев’яні меблі для ванних кімнат, сталевий прокат, килими та полімерні вироби, а також продукція сільськогосподарського виробництва.

 

Водночас, Хмельницька митниця ДФС надала статус уповноваженого експортера шести підприємствам-виробникам, які експортують свою продукцію більше одного року та мають позитивну історію відносин з європейськими партнерами.

 

Правом преференційного продажу власних товарів у країнах Європейського Союзу на сьогодні користуються ТОВ "Карат", ТОВ "Сансервіс", ТОВ "Сіріус Екстружен", ТОВ "УКР-ВОЛНАТ", ТДВ "Славутський цикорієсушильний завод" і ТОВ "Деражнянський молочний завод". Це дозволило їм самостійно декларувати походження товарів шляхом складання декларації інвойс під час експорту товарів до країн ЄС.

 

"Європейський ринок ставить свої умови, і співпраця вимагає повної віддачі від підприємств-експортерів. В той самий час Угода про асоціацію між Україною та ЄС дозволяє спростити процес експорту і дарує бізнесу України безліч нових можливостей: покращення якості, безцінний досвід та ім’я, відоме далеко за межами державних кордонів. Великі підприємства в свою чергу отримали простіший доступ до митного оформлення, деякі отримали статус "уповноваженого експортера", відтак вони можуть самі собі видавати сертифікати про походження товару, що суттєво економить час. Експортувати справді стає простіше і це неодмінно матиме позитивний вплив на надходження до бюджету," - підкреслює начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.

 

Статус уповноваженого (схваленого) експортера дає змогу під час експорту товарів до ЄС самостійно визначати країну походження без оформлення сертифіката EUR.1. Схваленим експортером може бути підприємство-експортер, юридична особа, зареєстрована в Україні, за винятком митного брокера, яка здійснює постійні відправлення товарів на умовах угод та має право самостійно оформлювати декларацію інвойс незалежно від вартості партії товару.

2ogoloshenya