Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Харкові затримано чоловіка і жінку, які продавали українок в сексуальне рабство в Монако.

Правопорушниками виявилися 23-річний уродженець Чернівецької області, що мешкає в Італії та 20-річна киянка. Зловмисників викрили працівники слідчого управління та Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Харківській області.

Оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого у лютому за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Зловмисники намагалися з метою сексуальної експлуатації вивезти до Італійської Республіки двох 19-річних громадянок України.

Встановлено, що у березні чоловік та жінка підшукали на території Харкова двох дівчат. Після чого, використовуючи їх уразливий стан через тяжкі особисті обставини, домовилися перевезти їх до Італії для надання сексуальних послуг.

16 березня зловмисники зустрілися з дівчатами у кафе та домовилися про місце та час виїзду. Наступного дня поліцейські затримали  чоловіка та жінку на автостоянці закладу швидкого харчування по вулиці Пушкінській у Харкові.

Слідчим змінено кваліфікацію кримінального провадження з ч. 2 ст. 303 на  ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої. На даний час правопорушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Жінці обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, чоловіку – тримання під вартою строком на 60 діб.

Джерело. 

2ogoloshenya