Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

14 березня біля воріт церкви на вул. Багговутівській у Києві знайшли мертвим 45-річного Олександра Бухтатого. Був головним консультантом департаменту інформаційної політики Адміністрації президента.

Тіло побачив охоронець будівництва о 6.50, коли повертався з нічної зміни. Руки та голова Бухтатого були в крові.

— Увидел кровавые следы на траве, а потом и мужчину в яме под забором. Сразу не понял — жив он или мертв, — каже працівник будівництва. — Лежав так, наче на горбик піднятися хотів: обличчям у землю, руки над головою, ноги зігнуті.

У прокуратурі з'ясували: близько 23.50 напередодні на Бухтатого напали двоє п'яних. Зламали носа, чотири рази вдарили по голові. Коли він упав, забрали телефон, годинник, банківські картки. З них зняли 8 тис. грн. Особи чоловіків установили за кілька годин. Це громадяни Вірменії 33 та 35 років. До Києва приїхали в грудні торік. Мешкали в хостелі неподалік вокзалу, не працювали.

— Чоловік помер від хронічної ішемічної хвороби серця. Але остаточну причину встановить судово-медична експертиза — чи пов'язана вона з нападом, — каже 54-річний Герман Приступа з Шевченківського райвідділу поліції. — Нападника затримали за кілька годин. У скоєному зізнався. Розповів, що вкрадені гроші спустили на продукти та ігрові автомати. 15 березня Шевченківський районний суд арештував його на два місяці без права на заставу.

Другого підозрюваного розшукують.

Олександр Бухтатий родом із селища Близнюки на Харківщині. Працював у місцевому самоврядуванні, керував газетою "Нове життя". Згодом запросили на роботу до Адміністрації президента. У столиці мешкав у гуртожитку. Ходив у спортзал та щодня бігав по 10 км. На серце ніколи не скаржився, за словами друзів.

— Із Сашею познайомилися чотири роки тому, коли почався процес роздержавлення районних газет. Відтоді підтримували добрі взаємини, — говорить 50-річний Олексій Пасюга, редактор газети "Ворскла" у Великій Писарівці на Сумщині. — Саша був простою людиною. Ніколи не відмовляв у допомозі. Коли його знайшли, ми були на семінарі в Харкові, що він організував. Планували спільну поїздку на Запорізьку атомну електростанцію. Сашко був спортивної статури, підтягнутий. Коли разом кудись ішли, не могли за ним угнатися. Дуже жвавий.

— Наступного дня після загиблі Сашка померла його теща, — додає Пасюга. — Сильно перенервувала, не витримало серце. Їх поховали в один день.

Олександр Бухтатий організував волонтерський інформаційний рух на Донбасі. Започаткував бригадні газети та радіо для військових.

— Востаннє із Сашком бачилися три тижні тому по роботі в Маріуполі. Він був веселий, жартував, — розповідає редактор Краснопільської газети "Перемога" на Сумщині 42-річний Олександр Моцний. — Складно повірити, що помер від хвороби. Не пив і не палив, підтягнутий, підкачаний, спортивний. Голими руками такого не візьмеш, здачі б дав. Думаю, причина в нападі.

В Олександра Бухтатого залишилися дружина Олена та син Богдан.

Джерело. 

2ogoloshenya