Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Суперечки тривають роками: яйця корисні, чи ні? Вчені мають відповідь.

Люди, які їдять три-чотири яйця в день (або будь-який еквівалент 300 мг холестерину) мають більш високий ризик як серцевих захворювань, так і ранньої смерті.

Яйце, особливо жовток, є джерелом холестерину - одне велике яйце містить близько 186 мг холестерину. Вчені проаналізували дані шести американських дослідницьких груп. Більше 29 000 людей взяли участь в дослідженні тривалістю близько 17 років.

В період спостереження, в 5400 людей виявили серцево-судинні захворювання: 1302 інсульти зі смертельними та нефатальними наслідками, 1897 випадків серцевої недостатності зі смертельними та нефатальними наслідками та 113 інших смертей від серцевих захворювань. Ще 6,132 учасників померли від інших причин.

Аналіз цих даних показав, що споживання 300 мг холестерину в день підвищує ризик серцевих захворювань на 3,2%, а ризик ранньої смерті на 4,4%. І кожна половина спожитого яйця в день підвищує ризик серцево-судинних захворювань на 1,1%.

Тим не менше, зв'язок між яйцями і серцевими захворюваннями є досить “розмитим”.

Джерело. 

2ogoloshenya