Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Детективи Національного антикорупційного бюро(НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури(САП) повідомили про підозру віце-президенту Національної академії аграрних наук України(НААН) Ануш Балян та ще 6 посадовцям.

Зокрема, про підозру повідомлено керівнику дослідного господарства «Чабани» Олександру Іщуку, директору Інституту землеробства НААН Віктору Камінському, колишньому президенту НААН Василю Петриченку та ще 3-ьом особам. Відомо, що всі 7 осіб підозрюються у причетності до відчуження близько 100 га землі.

Детективами НАБУ було розпочате розслідування щодо можливого зловживання службовим становищем посадових осіб головного управління Держгеокадастру в Київській області та НААН. В результаті слідчих дій встановлено, що у період з 2012 по 2016 роки із державної власності вибули земельні ділянки загальною площею близько 100 га, що завдало шкоди на суму близько 1 млрд. гривень.

Повідомляється про один із таких випадків, коли в 2013 році, президія НААН надала згоду на припинення права користування земельною ділянкою площею 15,12 га та передачу зазначеної ділянки до земель запасу Києво-Святошинського району Київської області. До всього, в постанові конкретно вказана мета отримання – надання земельних ділянок під індивідуальне садівництво працівникам держпідприємства, апарату президії НААН, Служби безпеки України, що суперечить принципу права кожного громадянина України отримати у власність земельну ділянку відповідно до норм безоплатної передачі.

В тому ж, 2013 році, директор ДГ «Чабани» надіслав заяву до Держземагентства в Київській області про добровільну відмову від вищевказаної земельної ділянки. В 2014 році, за наказами Держземагентства, за рахунок вилучених 15,12 га землі, сформовані 144 земельні ділянки. У 2014 році шістьма невідомими зареєстровано право власності на деякі ділянки та видані довіреності на ім’я ще однієї особи на здійснення представництва з питань відчуження зазначених земельних ділянок.

Джерело. 

2ogoloshenya