Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Начальник Генштабу ЗСУ спрогнозував вторгнення до України з трьох напрямків.

Росія готує диверсії та саботаж в Україні у період проведення передвиборчої кампанії та виборів, які заплановані на 31 березня.

Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил України, генерал армії Віктор Муженко під час зустрічі з військовими аташе. 

"У сучасних геополітичних реаліях ми прогнозуємо військові загрози на трьох географічних напрямках: півночі, сході та півдні. Російська сторона завершує формування на кордонах України ударних з’єднань, які разом із частинами спецпризначення, за задумом кремлівських стратегів, складуть основу сил вторгнення", - наголосив він.

За словами начальника Генштабу, період так званої передвиборчої турбулентності в Україні використовується Росією для проведення комплексу спеціальних операцій для підриву оборонного потенціалу країни.

"Ми відслідковуємо значну активізацію противника в інформаційному просторі, де шляхом серії інформаційних та психологічних операцій він намагається вплинути на особовий склад. Також паралельно із цим ми не виключаємо можливості проведення окремих актів прямої дії у формі диверсій та саботажу поблизу передової та навіть у глибокому тилу. Нами вживаються відповідні заходи щодо недопущення подібних сценаріїв, водночас ми розраховуємо на професійність вітчизняних спецслужб, Нацполіції, а також на патріотизм та пильність наших громадян", - сказав Муженко.

Він також зазначив, що стратегічний напрям розвитку ЗСУ залишається незмінним.

"Ми розвиваємо бойові спроможності з урахуванням адміністративної, оперативної та матеріально-технічної взаємосумісності військ України з військами НАТО. Я впевнений у тому, що сумнівів немає ні в кого, що ЗСУ, захищаючи Україну, її суверенітет та незалежність, захищають також усю Європу. Українська армія - форпост безпеки євроатлантичного простору. Висока мобільність, адаптивність та автономність наших військ у поєднанні з фактором рідної землі є нашою стратегічною перевагою над військами окупантів. Сьогодні у нас є ким і є чим зупиняти російські танки і літаки", - додав генерал української армії.

Окремо він також зауважив, що Україна запроваджує нову систему професійної підготовки особового складу у комплексі з підвищенням рівня матеріальної мотивації.

"Головним здобутком ЗСУ за ці воєнні роки є найвищий рівень довіри суспільства до війська серед усіх державних інституцій. Лише єдність армії та народу є запорукою перемоги над окупантом", - резюмував Муженко.

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно 

В Україні розпочалася президентська виборча кампанія

стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти могли подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершилась 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року. 

Джерело. 

2ogoloshenya