Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України-міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів.

Хмельницький-Пасажирський, за словами чиновника, може стати першим проектом державно-приватного партнерства для Укрзалізниці, яка вже звернулася до Мінекономрозвитку з пропозицію підготувати пілотні проекти ДПП з реконструкції вокзалів залізничних станцій.

«Згідно з аналізом, з-понад 1 300 вокзалів, які працюють в Україні, 60 мають високий інвестиційний потенціал. Хмельницький-Пасажирський один з них. Це великий, регіональний вокзал з високою пропускною здатністю. Але тут вже понад 35 років не проводилась реконструкція», – зазначає на своїй сторінці у Фейсбуці Степан Кубів.

За його словами, модернізація залізничного вокзалу в Хмельницькому – один з довгострокових пріоритетів Укрзалізниці.

«Як показує світовий досвід, залучення приватного партнера до модернізації об’єктів інфраструктури – виграшна ідея. З одного боку, приватні інвестиції дозволяють зберегти бюджетні кошти та уникнути корупційних ризиків при реалізації проекту, з іншого боку компанія-партнер продовжить розвивати вокзал та прилеглі території і після реконструкції. Це важливо не лише з точки зору комфорту та естетики, але і розвитку Хмельницького як логістичного хабу Західної України», – пише перший віце-прем'єр-міністр України.

Як позитивний приклад Степан Кубів приводить польське місто Сопот, яке у 2013 році спільно з польською залізницею, уклали договір державно-приватного партнерства (ДПП), в рамках якого Балтійська інвестиційна група модернізувала вокзал та прилеглі території.

Джерело. 

2ogoloshenya