Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Жінки вирішили допомагати центрам, де рятують передчасно народжених немовлят.

Матері двох передчасно народжених малюків зібрали гроші та подарували обладнання для пологового будинку в Чернівцях. Так жінки відзначили дні народження своїх діток.

Натан народився на 31-му тижні та важив менше, ніж півтора кілограми. "У мене було відшарування плаценти, дуже велика крововтрата, протягом 40 хвилин я вже народила – це той випадок, коли по бусинці склалася картина везіння", - розповіла Олена Вєдєрнікова. Через три години після її пологів свого сина також передчасно народила Олеся Азарова – її Давид важив кілограм і 370 грамів. "Зараз, після року титанічної праці, з дитиною, слава Богу, все добре – здоровий, міцний, чудовий малюк", - каже мама.  

Мами двох передчасно народжених малюків до першого дня народження синів зібрали гроші на обладнання для пологового. Передали його у Чернівці, бо тамтешній перинатальний центр чи не найбільше потребує допомоги.

Малюки поруч з самого нарождення – боролися за життя в одній палаті реанімації, а потім завдяки мамам, які потоваришували, почали зустрічатися на прогулянках та спільних фотосесіях. Олеся та Олена звуть їх супергероями, але кажуть, що іноді й супергероям потрібна допомога. "Те, що наші діти вижили, ми вирішили, що ми маємо щось за це зробити. І вирішили на річницю зібрати кошти на монітори для інших передчасно народжених діток", - розповіла волонтерка організації “Ранні пташки” Олеся Азарова.

В організації, яка опікується поспішайками, їм порадили допомогти чернівецькому пологовому. Через довгий ремонт у перинатального центру немає навіть власного приміщення, під реанімацію немовлят наразі виділили поверх дитячої лікарні. "Це кладовище мертвої апаратури. У нас немає допоміжних приміщень, куди можна покласти", - кажуть медики. На своїх сторінках у соцмережах Олеся та Олена оголосили збір грошей на монітори, які міряють тиск у немовлят. Необхідну суму, а це 86 тисяч гривень, вдалося зібрати менше, ніж за місяць. "З усієї України, з усього світу всі збирали", - каже Олеся.

Три апарата передали лікарям, і тепер такі подарунки матері хочуть робити до кожного 24 лютого – дня народження їхніх синів. "Я бачила очі їх команди, коли вони це все розпаковували, наче Новий рік і от він Дід Мороз. Дорослі дяді стають малюками", - каже волонтерка організації “Ранні пташки" Олена Вєдєрнікова. "Не вистачає всього. У нас апаратури багато, але вона стара, 90% неробоча", - пояснює радість завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Денис Колюбакін. За рік у його відділення потрапляють 130 поспішайок, тож нове обладнання дуже необхідне, а отримані монітори лікарі одразу підключили, щоб врятувати трьох сестричок – Віру, Надію та Любов.

Джерело. 

2ogoloshenya