Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній прокоментував допуск представників ЛГБТ-спільноти до одного з головних таїнств православної церкви — причастя. За словами Епіфанія, церква, як і Всеукраїнська рада церков, має чітку позицію в цьому питанні.

На запитання журналістів, чи допустить Епіфаній як голова церкви представників ЛГБТ-спільноти до причастя, той відповів — вони зможуть брати участь у таїнствах, якщо «покаються у своїх гріхах, якщо виправлять свої помилки».

Він зазначив, що ПЦУ є непохитною в цьому питанні, адже «церква чітко розрізняє, де є гріх. Ми не можемо гріх назвати добром».

«Є людина, до якої ми ставимося з любов'ю. Але є гріх, який ми повинні присікати й говорити про нього відкрито. Є спосіб життя, який несумісний із християнськими поглядами. Тому є позиція Православної церкви, є звернення Всеукраїнської ради Церков, і в цьому питанні ми є непохитними. Тому що ми базуємося на основах Священного Писання, де чітко говориться про те, що це є гріхом. І ми не можемо як Церква назвати це добром. Тому люди повинні каятися у своїх гріхах, виправляти свої помилки. І якщо людина покається, якщо вона це визнає, то звичайно, вона може брати участь у таїнствах», — сказав Епіфаній.

5 січня Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос, який проголошує автокефалію новоствореної Православної церкви України.

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію посох і томос, який проголошує автокефалію. Тепер процедура отримання Україною церковної незалежності офіційно завершена.

15 грудня на Об'єднавчому соборі в Києві створили Православну церкву України. Предстоятелем Української помісної православної церкви обрали митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія, представника УПЦ КП.

Джерело. 

2ogoloshenya