Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Керував спецоперацією слідчий комітет Генеральної прокуратури Угорщини.

Як повідомили у відомстві, спецоперація пройшла на основі даних Національної служби безпеки. В результаті спецоперації було затримано 16 митників та однієї цивільної людини. Посадових осіб звинувачують у перевищенні службових повноважень і налагодженні схеми одержання неправомірної вигоди, а цивільної людини - в дачі хабара. Обшуки проводилися відразу на декількох прикордонних пунктах пропуску на кордоні з Україною і в підозрюваних осіб за місцем їх проживання.

Як відзначили в Генеральній прокуратурі Угорщини, майже два роки тому спецпідрозділу вже проводили аналогічні операції на прикордонних пунктах перетину кордону. У спецоперації, яка відбулася 26 лютого взяли участь співробітники слідчого комітету Генеральної прокуратури, Національної служби безпеки, Антитерористичного центру і спецназівці поліції.

Митників, які працювали на КПП «Берегшурань-Лужанка» підозрюють в організації корупційної схеми, яка діяла з листопада 2018 року. Співробітники митниці отримували регулярні платежі готівкою, - стверджують в слідчому комітеті прокуратури Угорщини, - злочини пов'язані з порушенням митного законодавства, які дозволяли незаконно отримувати повернення податків від держави.

Прокуратура Угорщини повідомила про обґрунтовані підозри в наданні 151 корупційних злочинів. Щодо митників, заарештованих в ході спецоперації, порушено кримінальні справи, запобіжний захід визначить суд.

Джерело. 

2ogoloshenya