Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Заступник начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України Віталій Маяков заявляє, що сьогодні до кримінальної відповідальності можна притягнути лише за контрабанду зброї, а в журналістському розслідуванні про угоди в оборонній сфері йдеться про комплектуючі для ремонту і запчастини.

Про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, на якому розглядалися результати розслідування, проведеного проектом "Наші гроші з Денисом Бігусом", щодо масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Під час обговорення питання член комітету, позафракційний народний депутат Володимир Парасюк сказав: "Там йшлося про те, що деякі запчастини завозилися контрабандним шляхом, потім завищувалися ціни і продавали для наших підприємств, які займаються обороною. У мене питання, чи є в питанні контрабанди у служби безпеки України якась інформація: хто покривав це, хто організовував коридори? Адже це не просто так все потрапляло на територію нашої держави".

Він також додав: "Коли ви проводите аналіз документів і бачите, що ціни в десятки разів завищують, це у вас не викликає питань, що це може бути порушення статті Кримінального кодексу України?".

У відповідь на це заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков зазначив, що на сьогодні контрабанду товарів декриміналізовано законодавчо.

"До кримінальної відповідальності можна притягнути лише за контрабанду зброї. Контрабанда зброї в даному випадку не відбувалася", - сказав він.

Парасюк, у свою чергу, запитав, чи стосується це БТРів, на що Маяков відповів: "БТРи контрабандою не транспортувалися". "Переміщалися, якщо вірити журналістському розслідуванню, комплектуючі для ремонту ходової частини, інші запчастини", - додав представник СБУ.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти оприлюднили розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України, до яких причетні люди з бізнес-оточення президента Петра Порошенка. За інформацією журналістів, син заступника Секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі.

Гладковський попросив припинити свої повноваження першого заступника секретаря РНБО на період розслідування матеріалу про закупівлі в армії.

Джерело. 

2ogoloshenya