Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Експерти розповіли всю правду про щеплення.   

В Україні точки зору з приводу того, чи потрібно колоти дітям вакцину, розбігаються. Журналісти "Території обману" зібрали різних експертів, щоб нарешті з'ясувати всю правду про щеплення.

Слід зазначити, що багато батьків в Україні звинувачують вакцинацію у хворобах своїх дітей. Так, наприклад, причиною того, що у хлопчика Дениса аутизм, його мати Людмила називає вакцину, яку йому кололи. АКДС – це щеплення від правця, дифтерії та коклюшу.

"Вранці дитині зробили вакцинацію, до вечора у дитини піднялася температура - 40. Дитина фактично помирала. Вона закочувала очі, їй було дуже погано, дитина лежала - просто мертве тіло", - розповіла жінка.

А от в іншій сім'ї хлопчик ледь не вмер від правця, бо батьки навпаки відмовились від щеплення.

"Так і сказав завідувач реанімації - ви тут не обурюйтеся, щеплення не зробили дитині – самі винні", - говорить батько Паші Олег.

За словами медичного експерта дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Катерини Булавінової, вакцинація є найбезпечнішим і найефективнішим способом запобігання важких інфекційних захворювань.

А от лікар-гомеопат Наталя Коломієць іншої думки. "У 2-5 разів страждають більше важкими невиліковними недугами щеплені діти", - говорить вона.

"Якщо ви готові заплатити життям своєї дитини заради того, щоб вона набула природній імунітет, то власне кажучи, можете за це платити", - додає головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій.

А президент Ліги захисту громадянських прав В'ячеслав Костилів розповів, що кожні пару місяців він отримує дзвінки з приводу смертей дітей. "Вони звичайно не зізнаються в наслідках вакцинації", - додав він.

Журналісти спробували з'ясувати, чи справді щеплення стає причиною поганого здоров'я. Для цього вони звернулися в одну з київських сімей, де одна дитина щеплена, а інша – ні.

"Ось це дві картки моїх дітей. Це старший (Філіп) - тут немає живого місця, від корки до корки, весь час доповнюється. І ось інша картка - це молодшої дівчинки (Соні), практично порожня", - розповідає мати Ольга.

Противники вакцин відкрито звинувачують фармкомпанії та найвищих медичних чиновників у бізнесі на здоров'ї українців.

"Найбільший маркетолог і рекламщик цього - це МОЗ. Фармбізнес йде за рекомендаціями до МОЗ, заносить їм гроші. Прибуток від вакцин отримують в основному вищі чиновники", - повідомив Костилів.

Цього року на вакцинації з бюджету виділили майже 300 мільйонів гривень.

"Стандартний "відкат" - це близько 20%", - зауважив В'ячеслав.

Якщо його припущення правильні, то сума "відкату" – майже 60 мільйонів щорічно.

Прибічники вакцин звинувачення не спростовують, але наводять свої аргументи.

"Так, це є бізнес, абсолютно. Я завжди проводжу аналогію з зимою. Є зима, є зимові шини, на цьому хтось заробляє, але це ваша безпека", - заявив головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій.

Він виступає на стороні захисту вакцин і впевнений, що гомеопатам вигідна істерія навколо щеплень.

"Багато гомеопатів заробляють на лікуванні поствакцинальних подій. Скільки коштує консультація? Якщо не помиляюся, близько 100 євро", - зазначив Лапій.

Поки експерти обмінюються звинуваченнями, Ольга пояснила, чому відмовилась щеплювати другу дитину.

"Соню я відмовилася прищеплювати тільки з однієї простої причини, тому що я втомилася ходити по лікарнях зі старшим. І мені хотілося просто подивитися, чим це обернеться", - розповіла жінка.

Лікарка ж, навіть не подивившись медичні карти, робить висновки: "Я вам одразу можу сказати, що це не від щеплень залежить".

В цілому в медичному світі подібних порівнянь не проводилось, але Ольга впевнена, правильно зробила, що не колола Соню.

"Я не можу стверджувати, тому що я не проводила дослідження, але якщо мене запитає матуся молода, робити щеплення чи ні, я однозначно скажу - ні", - говорить вона.

Нагадаємо, у 2008 році в Краматорську вмер 17-річний Антон Тищенко. Тоді в смерті хлопця звинуватили індійську вакцину від корі та краснухи.

А в 2011-2012 роках у смерті 11 малюків запідозрили щеплення від гепатиту В харківського фармзаводу "Біолік". Коли провели перевірку, з'ясувалось, що вакцину виробляли з підозрілого матеріалу, з безліччю порушень.

Ще один скандал минулого року – від данської вакцини БЦЖ у малюків починався лімфаденіт – запалення лімфовузлів, одна з форм туберкульозу. Але представники офіційної медицини всі звинувачення в смерті дітей через неякісні вакцини відкидають.

"Не все, що відбувається після введення вакцини чи іншого препарату, пов'язане з цим введенням. За останні 10 років ніхто не вмирав від вакцин", - повідомила Катерина Булавіна.

Кажуть, такими же щеплюються і у Європі.

"На сьогоднішній день держава Україна використовує вакцини французького, бельгійського виробника. Європейці, я сказав, щеплюються такими ж вакцинами, як в Україні", - додав дитячий імунолог Лапій.

Прибічники вакцин згодні, дитина і справді може вмерти від щеплення. Але тут якість і виробник не мають жодного значення.

"Вакцина може викликати, як будь-який медичний препарат, при цьому зауважую, абсолютно будь-який медичний препарат, може викликати в одному випадку на мільйон анафілактичний шок", - говорить медичний експерт.

Противники щеплення стоять на своєму - вакцинація в Україні проходить з порушеннями усіх прав пацієнтів, бо лікарі не попереджають батьків про реальні наслідки "безпечних вакцин".

Щоб нарешті розвіяти усі сумніви, і зрозуміти, які діти частіше хворіють, або навіть вмирають від небезпечних інфекційних хвороб, щеплені чи не щеплені, журналісти звернулися до МОЗ. Але в міністерстві не знають, бо окремої статистики не ведуть.

Джерело. 

2ogoloshenya